content image
This phantom sticky

Blog

Weet wat u smeert!
29-04-2019

*Lees de ingrediënten op de verpakkingen voordat u deze weggooit. De hoogstgedoseerde ingrediënten staan helemaal vooraan vermeld, de laagste doseringen volgen als laatste. Pluis uit wat er nu daadwerkelijk in uw crème zit en hou de hoofdregel aan: als u het niet kunt eten, smeer het dan ook niet op uw huid.

*Let er daarnaast op dat uw producten geen synthetisch parfum bevat. Deze veroorzaken in combinatie met de zon niet alleen pigmentvlekken maar tasten ook de stevigheid in de huid aan.

Wat is huidverbetering?
09-04-2019

Met huidverbetering wordt bedoeld de huid op een dusdanige manier behandelen dat de celvernieuwing en huiddoorbloeding gestimuleerd worden, waardoor voedingsstoffen beter naar de cellen worden getransporteerd, fijne lijntjes minder zichtbaar worden, de huid er beter gehydrateerd uitziet (vermindering van droogterimpels) en de huidveroudering wordt vertraagd.

Daarnaast betekent huidverbetering bij Duizendschoon dat de huid er beter uit gaat zien doordat er gewerkt wordt met producten die de huid niet langer belasten met stoffen die niet op de huid thuishoren en, sterker nog, de huid sneller verouderen. Stoffen als bv. minerale oliën die verstopt zitten in vaseline, paraffine, paraffine liquidum. Deze stoffen worden gewonnen uit de petrochemische industrie (aardolie), daarna gezuiverd en als goedkope vulstoffen toegevoegd aan huidverzorgingsproducten. Ze sluiten de huid volledig af waardoor deze in zijn natuurlijke werking wordt gehinderd. Enkel raadzaam om deze slechts tijdelijk te gebruiken ter afsluiting van bv een wond zodat er geen schadelijke bacteriën in de wond komen.

  • Deze minerale oliën zitten in vrijwel alle cosmetica producten. Dit is geen toeval, deze worden aan de producten toegevoegd omdat deze goedkoop zijn. Je vindt deze zowel in duurdere als goedkope cosmeticaproducten.
  • Cosmetica bevat ook(+ haarproducten) vrijwel altijd synthetische conserveringsstoffen als bv. methylisothiazolinone, chloroisothiazolinone of andere huidirriterende stoffen. Deze stoffen staan vaak vermeld op de buitenverpakking van de producten. Dit wordt bewust zo gedaan; u gooit immers de buitenverpakking altijd weg en leest dan niet meer wat erin zit.
  • Heeft u vaak last van ‘prikogen’? Bedenk dan eens wat u op uw voorhoofd aanbrengt. Als u daar een crème aanbrengt en uw huid gaat transpireren, dan zakt de crème -inclusief irriterende conserveringsstoffen- in uw ogen waardoor uw ogen gaan tranen. U weet dan gelijk dat het product dat u gebruikt voor u niet ok is.

Lees ook