Biologische, Organic Cosmetica uit Zweden

Maria Åkerberg

Lichttherapie (los)

0:10

RESERVEREN

17,50

Lichttherapie 100 minuten kaart

0:10

RESERVEREN

150,00

BIOPTRON LICHTTHERAPIE

 

Geef uzelf een stralende huid!

Lichttherapie voor het ondersteunen bij o.a. huidverbetering, pijn, huidproblemen (acne, eczeem, psoriasis) en wondheling. De mogelijkheden zijn eigenlijk onuitputtelijk. Naast de bestaande behandelingen voor o.a. huidverbetering en huidverzorging, is het mogelijk om de lichttherapie als extra te boeken bij een behandeling (10-20min), of te reserveren als losse module bij bijvoorbeeld een anti-aging behandeling (om de aanmaak van collageen extra te stimuleren) of acne-behandeling (om de huid te kalmeren en vanwege de desinfecterende werking van het blauwe licht). 

Kleur & Lichttherapie werkt op het natuurlijk herstellend vermogen van het lichaam om zo zijn eigen genezingskracht vrij te geven. Het is voor iedereen gezond en geschikt omdat het de algehele weerstand verhoogt. Met lichttherapie kun je niet overdoseren en zelfs elke dag behandelen.

 

WAT IS HET EFFECT VAN LICHT?
Het heeft een positief effect op de kwaliteit van het bloed en zo een positief effect op alle cellen in ons lichaam bij o.a.: littekens, huidontstekingen, acne, rosacea, psoriasis, oppervlakkige bacteriële infecties, (hoofd)pijnklachten. Het verbetert de micro-circulatie en celstimulatie, versterkt het afweersysteem, stimuleert de regeneratieve en herstellende processen, versnelt wondgenezing, verlicht pijn of verlaagt de intensiteit, werkt ontstekingsremmend, stimuleert ons lymfestelsel, verbetert doorbloeding, het verbetert het afweersysteem/immuniteit en werkt pijnstillend en spierontspannend.
 

WELK POSITIEF EFFECT HEEFT LICHTTHERAPIE OP HET LICHAAM?

Lichttherapie kan aanvullend ingezet worden in combinatie met andere medische behandelingen (na overleg met uw behandelend arts) bij volwassenen en kinderen voor: Bijv.;

Reumatologie - artrose pijn - reumatoïde pijn - pijn aan de onderrug - schouder- en nekpijn - pijn aan de enkel -  carpale tunnelsyndroom pijn - spierkrampen - verstuikingen - verrekkingen kneuzingen - zachte weefselschade van spieren, pezen en ligamenten  - peesontstekingen en tenniselleboog - gevoel van depressie - prikkelbaarheid en angsten - chronisch vermoeidheidssyndroom - verminderde concentratie - verhoogde behoefte aan slaap en allergische aandoeningen van de luchtwegen. Aangeraden behandelingsduur 10 min.

 

WELK POSITIEF EFFECT HEEFT LICHTTHERAPIE OP HET GEZICHT?
Toepassing van lichttherapie kan helpen bij onder meer de volgende toepassingen: anti aging - acne (vermindering propionium bacterium acnes) - rosacea (vermindering roodheid) - hyperpigmentatie (bescherming tegen inflammatoire pigmentatie) - voor-en nabehandeling bij esthetische behandelingen - herstellen en verbeteren van de huidskleur en circulatie, (Behandelingsduur: 10 - 20 min)

 

TECHNISCHE INFORMATIE

De uitstekende kenmerken van de lichttherapie lamp laat het licht toe niet alleen de huid te penetreren, maar ook de diepere weefsels. Het positieve effect van de lichttherapie is daarom niet beperkt tot het behandelde gebied van de huid. Het lichttherapie licht bestaat, net zoals gewoon licht, uit elektromagnetische golven. In tegenstelling tot gewoon licht is het licht van de lichttherapie lamp licht gepolariseerd. Precies dit polarisatie-aspect vormt de sleutel van het therapeutische effect van de lichttherapie. De lichttherapie lamp bevat GEEN UV straling (!).

Een speciale Brewsterspiegel zorgt voor het polarisatie-aspect
Het therapeutisch lichtspectrum dat een lichttherapie-apparaat uitstraalt, is vrij van schadelijke UV-stralen (het licht brengt dus geen schade toe aan de celstructuren, het menselijk oog of de huid). Het lichtspectrum bevat het volledige zichtbare deel van het lichtspectrum (violet, blauw, groen, geel, oranje en rood) en slechts een fractie van het infrarood spectrum (480-3400 nm). Een geïntegreerde koeling in het apparaat zorgt ervoor dat de temperatuur van de huid bij dezelfde behandelingsafstand (10cm) constant 37° Celsius blijft. Zo is er geen enkel gevaar voor oververhitting van de lamp.

 

THERAPEUTISCHE EFFECTEN: 

ROOD: activeert en revitaliseert

ORANJE: herstelt en verlevendigt

GEEL: versterkt en verheldert

GROEN: balanceert en ontspant

BLAUW: verzacht en kalmeert

INDIGO: zuivert en focust

VIOLET: inspireert en support

 

Bij Schoonheidssalon Duizendschoon kunt u het licht nu ervaren.  EERSTE KEER (na gezichtsbehandeling) TIJDELIJK GRATIS; los 10min. €17,50 en een 100 min kaart 150,00. De 100 min kaart kunt u inzetten op het tijdstip dat u schikt en hoeft niet samen met een behandeling. U plant zelf uw afspraken online in onder: lichttherapie kuur. U kunt maximaal 20 minuten per keer onder de lichttherapie lamp.